Αν μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως υπάρχουν ορφανοτροφεία για βρέφη και μεγαλύτερα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς τους γονείς τους, ήρθε η ώρα να μάθουμε πως κάτι παρόμοιο λειτουργεί και για τους συμπαθείς ελέφαντες.

Το Pinnawala Elephant Orphanage είναι ένα τέτοιο ορφανοτροφείο και βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ της πρωτεύουσας Κολόμπο και της πόλης Κάντι. Αυτός ο τεράστιος χώρος ξεκίνησε το λειτουργεί το 1975 από το «Τμήμα Διατήρησης της Άγριας Ζωής της Σρι Λάνκα», για να στεγάσει εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες που βρέθηκαν περιπλανώμενοι στα δάση της Σρι Λάνκα.

 Ο αριθμός των ελεφάντων αυξομειώνεται ενώ σήμερα είναι περίπου εβδομήντα, συμπεριλαμβανομένων και των ελεφάντων-μωρών που φέρνουν από διάφορα μέρη της χώρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόγραμμα αναπαραγωγής καθώς τον τελευταίο  γεννήθηκαν δεκατέσσερα ελεφαντάκια.

Το 2011 ο αριθμός τους έφτασε τους ενενήντα έξι Το μέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικά προσελκύοντας σχεδόν τους περισσότερους ξένους που θα επισκεφτούν τη χώρα αλλά και πολλούς ντόπιους.

 Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε το ορφανοτροφείο είναι ο χρόνος σίτισης και «κολύμβησης τους» μέσα στο ποτάμι. Οι αρχηγοί των τουριστικών γκρουπ το γνωρίζουν καλά και έτσι οι 2-3 ώρες που θα είστε εκεί, θα είναι παραγωγικές για να δείτε όλα όσα θέλετε.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Σρι Λάνκα (Pinnawala Elephant Orphanage )

Ταξίδεψα την άνοιξη του 2018

Χώρα-νησί που συνδυάζει χαλάρωση με ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Και φυσικά εκπληκτική παρθένα φύση!

Επισκεφτείτε την Σρι Λάνκα συνδυαστικά με Μαλδίβες αφού είναι κοντά σχετικά και υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

Cosmorama Travel

Η Σρι Λάνκα είναι 2,5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Turkish Airlines

Αφήστε μια απάντηση