Όσα μέρη του κόσμου κι αν επισκεφτούμε, η σκέψη μας, η καρδιά μας, η αγάπη μας θα επιστρέφει πάντα στην «αφετηρία», τον τόπο που ξεκινήσαμε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ναι σωστά καταλάβατε, μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη την πόλη η οποία τα τελευταία χρόνια «ανέβασε στροφές» όλο και πιο πολύ στον τομέα του τουρισμού, αλλά δυστυχώς ήρθε ο κορονοϊός και πήγε πάλι την πόλη πίσω.

Όσες φορές κι αν έχουμε επισκεφτεί το  παραλιακό μέτωπο της πόλης, είναι σίγουρο πως ποτέ δεν θα βαρεθούμε να πηγαίνουμε, όποια εποχή κι αν βρεθούμε εκεί. Κι αυτό γιατί ένας περίπατος εκεί είναι απόλαυση, ηρεμία, χαλάρωση, ρομαντισμός. Ανάλογα τα κέφια του καιρού αυξομειώνεται η παρουσία του κόσμου, ο οποίος τις καλές ημέρες ξεχύνεται κατά χιλιάδες ώστε να απολαύσει έναν περίπατο εκεί.

Το ίδιο κάνουν φυσικά και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης μπαίνοντας κι αυτοί στο Θεσσαλονικιώτικο κλίμα και διάθεση. Που ναι μεν έχει περπάτημα ή ποδηλασία αλλά και μερικές ξάπλες χαλαρά με θέα τη θάλασσα ή την πόλη είναι αυτονόητες.

Είναι τόσο μεγάλη η απόσταση που μπορείτε να διανύσετε αλλά  και υπέροχα αμφιθεατρικά χτισμένη η πόλη, που όποια ώρα κι αν βρεθείτε εκεί θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Νοητά μπορείτε να χωρίσετε τον περίπατό σας σε δυο μέρη.

Στο πρώτο ξεκινήστε από την πλευρά του λιμανιού και το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού μέχρι το Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η διαδρομή σας είναι πιο στενή σε ότι αφορά το διαθέσιμο χώρο για τους πεζούς, αλλά είστε ταυτόχρονα μια ανάσα από το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και με δεκάδες καφέ ή εστιατόρια δίπλα σας.

Στο δεύτερο κομμάτι και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στη λεγόμενη Νέα Παραλία θα περπατήσετε ή θα κάνετε ποδήλατο πολύ πιο άνετα έχοντας άπλετο χώρο, ενώ μπορείτε να πιείτε κάτι ή ακόμη και να γευματίσετε στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και του Μεγάρου Μουσικής ή σε άλλα καταστήματα πολύ λιγότερα όμως σε σχέση με τη διαδρομή του πρώτου μέρους.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Θεσσαλονίκη, Παραλιακό μέτωπο

Περπατήστε την όλες τις ώρες, ημέρες και εποχές του χρόνου.

Η απόσταση από το ύψος του επιβατικού σταθμού λιμανιού μέχρι το Μέγαρο Μουσικής είναι (5) πέντε χλμ περίπου, ενώ στο μέση της διαδρομής είναι ο Λευκός Πύργος.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Θεσσαλονίκη

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Το φωτογραφικό άλμπουμ είναι από διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση