Γράφει και φωτογραφίζει η Βούλα Τσαγανού

Νοστάλγησα ένα ταξίδι… Από εκείνα που η καλή παρέα, οι διαδρομές, οι εικόνες, οι μυρωδιές, σου αφήνουν τέτοια συναισθήματα που θες να ξαναζήσεις. Αναζητώ φωτογραφικά αρχεία για να ταξιδέψω ξανά έστω και νοητά.

«Σκοντάφτω» στον φάκελο “Μπάνσκο”! Εκεί που χόρτασα κατάλευκα χιονισμένα βουνά, δυνατό κρύο, ωραία φαγητά, πολλά γέλια, παραδοσιακά προϊόντα, πολυτελή ξενοδοχεία και απλούς ανθρώπους…    

Πάμε μαζί να ξεφύγουμε για λίγο απ’ όλα…

Το Μπάνσκο…

Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας είναι ένας προορισμός πολύ δημοφιλής στους Έλληνες την περίοδο του χειμώνα. Το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, η πληθώρα ξενοδοχείων, αλλά κυρίως οι φτηνές τιμές, το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό, τόσο για τους σκιέρ, αλλά και για αυτούς ζητούν ξεκούραση και χαλάρωση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Αν πάλι νομίζετε πως όλα τελειώνουν όταν μπαίνει η άνοιξη και αρχίζουν να λιώνουν τα χιόνια, τότε κάνετε λάθος. Θα λέγαμε ότι είναι ακόμη καλύτερα για να το επισκεφτείτε την περίοδο που «ανοίγει ο καιρός».

Θα απολαύσετε μια υπέροχη φύση που αρχίζει να «ξυπνά» μετά  τον χειμερινό λήθαργο. Ένα γραφικό, παραδοσιακό και καλά διατηρημένο πετρόκτιστο χωριό, σας περιμένει, πνιγμένο στο πράσινο και στην παρθένα φύση γενικότερα. Οι τιμές στα ξενοδοχεία επίσης πέφτουν ακόμη περισσότερο, ενώ είναι ιδανική περίοδος για περιπάτους ή άλλες δραστηριότητες.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βουλγαρία, Μπάνσκο

Η απόσταση από Θεσσαλονίκη είναι 220 χλμ

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Tzimas travel

Η Βουλγαρία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση